Ako si kúpiť vlasy vhodné na predlžovanie

Krásne a zdravé vlasy
Keď si chcete dať predĺžiť vlasy, nemusíte sa obmedzovať iba na ponuku daného salónu, kde si dáte vlasy predĺžiť. Pramene vlasov si môžete zaobstarať aj sami, ale dôležité je, aby ste vedeli rozpoznať kvalitu a nenechali sa zlákať lacnými ponukami na zaručene „pravé“ vlasy. Za kvalitu sa platí, kvalita predstavuje niečo, čoho je málo a po čom je veľký dopyt, tak zaručene kvalitné vlasy nemôžu byť lacné. Ak už ideme do detailov, potom sa cena musí líšiť nielen podľa druhu, ale aj kvality a rovnakým spôsobom by mali byť predávané aj vlasy.

Pravidlá nákupu vlasov:

    * Pri nákupe "pravých vlasov" si najskôr zistite, o aké vlasy sa jedná. Ak Vám ide o kvalitu, hľadajte len vlasy európske.
    * Rovnako si zistite, či sú tieto vlasy chemicky upravené (ak ak sú, tak ako boli upravované) - to totiž zásadne ovplyvňuje ich kvalitu a malo by sa to odraziť aj na cene.
    * Snažte sa vybrať vlasy z väčšieho množstva vlasov, tak máte väčšiu pravdepodobnosť, že si kúpite kvalitnejšie vlasy.
    * Nenechajte si vnútiť už pripravené vlasy zo šuplíka. Takéto vlasy budú len zriedka tou najlepšou voľbou.
    * Vždy žiadajte doklad o kúpe. V prípade reklamácie Vám len tvrdenie, že „to mali byť európske vlasy“ asi veľmi nepomôže.
    * Vyžadujte vlasy, ktoré majú rovnakú alebo podobnú farbu ako vaše vlasy. V prípade extrémnych blond odtieňov sa budete musieť zmieriť s už odfarbenými vlasmi, ale vyberajte len také, ktoré sú odfarbené z prírodných blond odtieňov, nie z tmavo hnedých alebo dokonca čiernych odtieňov.
    * Vlasy by mali mať rovnakú štruktúru ako vaše vlastné vlasy. Čiže ak ste majiteľkou vlnitej a jemnej hrivy, nedajte sa nachytať na drsnejšie a rovné vlasy.

Nezabúdajte, že zvyčajne prvým krokom ku skutočne kvalitne a odborne predĺženým vlasom je vstup do dverí toho správneho kaderníckeho salóna. Nie každý salón, ktorý sa chváli svojími ultra super špičkovými metódami je vždy ten najlepší. Je bežné, že každý kadernícky salón sa snaží presvedčiť svoje potenciálne zákazníčky o neuveriteľných výhodách tej metódy, ktorú sami vykonávajú. Popritom nezabudnú zhodiť a poriadne poohovárať konkurenciu. Preto Vám odporúčam si spraviť najskôr „prieskum trhu“ a pozisťovať si referencie na jednotlivé salóny, vo Vašom okolí. Pátrajte a neuspokojte sa len s jednou chabou referenciou od Vašej kolegyne, ktora bola „celkom spokojná“. Dobrým znamením je, keď salón poskytuje diagnostiku vlasov a komplexné poradenstvo a zároveň Vám nebudú nasilu ponúkať predĺženie vlasov, ale naopak. Ak by bolo jasné, že by to Vašim prirodzeným vlasom mohlo uškodiť a ešte dlho by sa z toho zákroku spamätávali, tak sa Vás v kvalitnom vlasovom štúdiu budú snažiť od tejto procedúry odhovoriť. To je totiž známkou skutočných profesionálov, ktorým nejde len o jednorázového zákazníka, ale o dlhodobý spokojný vzťah, lebo spokojný klient sa vždy vráti.