Údržba

Samozrejme, ak si necháme vlasy predĺžiť, je potrebné počítať s ich pravidelnou údržbou. Doba nosenia predĺžených vlasov závisí na rýchlosti rastu vlastných vlasov. Ako totiž vlasy rastú, posúvajú sa spoje jednotlivých prameňov dole, vznikajú tak odrasty a spoje sa stávajú viditeľnými. Preto po pár mesiacoch si dajte predĺžené vlasy znovu upraviť. Pochopiteľne len v prípade, ak ste predĺženie nebrali len ako dočasnú záležitosť a chcete sa vrátiť k svojej prirodzenej dĺžke.

Predĺžené vlasy si samozrejme vyžadujú dôkladnú starostlivosť. Možno sa to niekomu môže zdať byť komplikované a nevie sa vo všetkých procedúrach vyznať, ale v skutočnosti je to celkom jednoduché. Stačí si v tom len nájsť správny systém. Je veľa výrobkov vyrábaných práve za účelom ošetrovania predĺžených vlasov. Hlavným dôvodom je to, že nadviazané pramene nie sú spojené s pokožkou hlavy a nie sú vyživované prírodnými látkami. Naše prirodzené vlasy získavajú lesk a výživu priamo z pokožky, ale nadpájaným vlasom sa táto výživa nedostáva. Preto je potrebné tento nedostatok predlžovania vlasov cielene odstraňovať špeciálnou starostlivosťou. Pri pravidelnom používaní týchto výrobkov vlasom zostane lesk a elasticita. So starostlivosťou o predĺžené vlasy Vám ale určite dobre poradí špecialista vo vašom salóne.

Dennému stylingu napriek tomu nestojí nič v ceste. Predĺžené vlasy môžete ľubovoľne fénovať, žehliť alebo natáčať. Povolené je dokonca aj farbenie. Ak si necháte predĺžiť vlasy, neznamená to, že budete musieť stále dokola nosiť ten istý účes ... Fantázii vo verziách účesov sa medze nekladú. Toto je jeden z najväčších mýtusov. Keď ste si už zaobstarali krásne dlhé a husté vlasy, snáď sa nebudete obmedzovať v rozličných účesoch, no nie? Zapamätajte si ale jedno. Aby predĺžené vlasy nezmatneli a nezamotali sa, je potrebné ich dôkladne prečesať so špeciálnou kefou trebárs aj niekoľkokrát denne. Rovnako aj pri fénovaní je nutné byť opatrnejší a udržiavať fén vo vzdialenosti minimálne 20 cm. Predídete tým vysušeniu a poškodeniu predĺžených vlasov a aj Vaša „prírodná hriva“ Vás odmení v lesklejšej a zdravšej podobe.
Predlžovanie vlasov je skrátka najľahšia cesta ku krásnym, dlhým a zdravým vlasom, po ktorých túži každá žena.